Aug 27, 2015

Cerita Cinta Tosei dan Nescafe

Ok..Chek nak sambung cerita lagi...dalam permulaan perkenalan kami, banyak suka duka gelak ketawa  yang berlaku. Chek ingat hanya bertepuk sebelah tangan, tetapi rupanya pada 11/5/2012 (Jumaat), SMS pertama yang Chek dapat pagi itu adalah, Si Dia nak ajak Chek breakfast, but I cannot make it because I keje, begitu juga dengan Si Dia. So, I just continue my routine as usual, and that afternoon I was on the way to Malacca sbb ada urusan. And, he sent me another SMS before Si Dia pergi solat Jumaat, Si Dia cakap nak mengenali Chek dengan lebih rapat lagi.And I say yes why not, kita berkawan.

After he back from mosque, he SMS me again and tell me that yang dia terpikat dengan Chek because I'M CHUBBY. So terbuka cerita yang sememangnya Si Dia nak tackle Chek tp takut I ni milik orang. That's why Si Dia tanya sampai 3 kali 'AWAK DAH KAHWIN' untuk confirmation. Jadi dari situ, bermula cerita cinta kami. Mesti anda nak tau, bila first date kami..so, malam tu balik je dari Melaka, kami berjumpa untuk minum dan berborak sebentar di kedai makan. Balik daripada berjumpa tersebut, kami ber SMS sampai jam 11.45 malam. Mesti anda pelik, mcmana Chek boleh ingat masa dengan tepat, sbb I still kept setiap SMS yang dihantar kepada Chek.huhuhu..

Esok paginya, Si Dia ajak Chek breakfast di kedai Mamak. What is the menu that we ask, TOSEI AND NESCAFE TARIK SUAM. Coincidentally right...Sooooo..until today, kalo kami pi kedai mamak tu, itu adalah menu utama yang kami order.

What make I accept and respect him, Si Dia adalah lelaki pertama yang Chek kawan, berani jumpa AYAHANDA DAN BONDA Chek tanpa dipaksa. 3 bulan kami berkawan, pada hari raya kedua, Si Dia datang berjumpa dengan kedua orang tua Chek. Alhamdulillah, Si Dia boleh get long dengan abah. Nampak abah beri green light untuk berkawan. I'm happy. Nak tau lebih lanjut...you have to wait ok....

No comments:

Post a Comment